Praktische info

We vinden het belangrijk dat de Feminist March toegankelijk is voor iedereen. Tijdige communicatie is daarbij cruciaal. Dit is wat je van ons kunt verwachten op zondag 5 maart.

Er zal een tolk Nederlandse gebarentaal en schrijftolk aanwezig zijn gedurende het gehele podiumprogramma. Het programma is via een professionele livestream te volgen vanuit huis en op een groot scherm naast het podium. Hierop zal live ondertiteling te zien zijn.

Afhankelijk van de voorkeur van de sprekers zullen de speeches in het Nederlands of Engels gegeven worden. Op onze website kun je de speeches achteraf in beide talen terugvinden.

Voor het podium wordt ruimte gereserveerd voor rolstoelgebruikers en staan klapstoelen klaar voor mensen die slecht ter been zijn of niet lang kunnen staan. Er is ook een beperkt aantal oordopjes beschikbaar.

De pandemie is nog niet voorbij. Houd rekening met elkaar en zorg dat je indien gewenst 1,5 meter afstand houdt. Wij vragen iedereen om een mondkapje mee te nemen en een zelftest te doen voor je naar de Dam komt. Wij stellen een beperkt aantal mondkapjes ter beschikking.

Momenteel werken we aan een kaart van openbare toegankelijke toiletten langs de route. Daarover later meer. Verder zijn we in overleg met de gemeente en hulporganisaties om er voor te zorgen dat twee gecertificeerde EHBO hulpverleners aanwezig zullen zijn tijdens het podiumprogramma en de mars.

Er zijn een aantal vrijwilligers aanwezig om mensen met een beperking te begeleiden indien gewenst. Als je hier gebruik van wil maken, of nog vragen hebt, stuur dan een email naar info@womensmarchnederland.nl zodat we je op tijd aan één van onze vrijwilligers kunnen koppelen.

Onze dank gaat uit naar iedereen die hun kennis en ervaringen over toegankelijkheid met ons deelt, waaronder Feminists Against Ableism, Roze Gebaar en No Restrictions Party Unlimited. Mede dankzij hen hebben we als organisatie kunnen groeien en blijven we ons ontwikkelen.

Route
We beginnen op de Dam, bewegen ons via Rokin naar de Vijzelgracht, waar we via het Weteringscircuit en de stadhouderskade, links langs het Rijksmuseum lopen.

Tot slot gaan we via de Honthorststraat het grasveld van het Museumplein op. Dit is het einde van de mars. De band speelt nog een paar nummers voor ons, maar er zijn hier geen sprekers meer.

Goed om te weten:

  • De Dam heeft kinderkopjes;
  • We marcheren het grootste deel van de route over tramsporen, dus als je een loophulpmiddel nodig hebt, pas dan op dat je niet vast komt te zitten. Het fietspad is een alternatief.
  • Museumplein heeft gras, wat vooral bij slecht weer minder toegankelijk is. Ook de directe omgeving van het plein heeft parkeerplekken, drempels en andere omstandigheden die het moeilijker kunnen maken.

Openbare toiletten kun je vinden op de volgende locaties:

  • Centraal Station (niet gratis);
  • Dam: naast het Koninklijk Paleis, ter hoogte van tramhalte Paleisstraat;
  • Vijzelgracht: Stadsarchief Amsterdam (gratis en toegankelijk, toegang via boekhandel of café);
  • Museumplein: Cobra Café (niet gratis).

Verder zullen er twee gecertificeerde hulpverleners en twee losse EHBO kits aanwezig zijn tijdens de mars.

Meer nieuws