Missie en visie

Doelstelling

Feminist March zet in op bewustwording rondom problematiek in het leven van vrouwen (zowel cis als trans) als nonbinaire personen en alle anderen die nadeel overvinden van het patriarchaat profileert zich als feministisch, antiracistisch en inclusief. De voornaamste activiteit van de stichting is het organiseren van een grootschalige demonstratie rondom internationale vrouwendag op 8 maart, maar ook gedurende de rest van de jaar geeft zij aandacht aan deze thema’s in verschillende vormen. Zie hier een overzicht van onze activiteiten:

Talkshows
Door middel van multidisciplinaire avonden in samenwerking met podia zoals Pakhuis de Zwijger, TivoliVredenburg en Melkweg Amsterdam brengen we ook buiten de March om urgente thema’s aan het licht. Voorbeelden hiervan zijn ‘Mind the gap’ over de loonkloof en ‘Pride is a protest’ over het verleden, heden en toekomst van de pridebeweging. Tijdens deze avonden kun je niet alleen panelgesprekken en lezingen, maar ook muziek of spoken word voordrachten verwachten. 

Workshops

Daarnaast heeft Feminist March een tweetal workshops ontwikkelt die in het teken staan van protestborden en zines. Tot nu toe werden deze georganiseerd in aanloop naar onze eigen mars, maar ook andere demonstraties zoals bijvoorbeeld de Klimaatmars.

Netwerk
Omdat we de meerwaarde zien van het ondersteunen van andere organisaties en een hecht netwerk op het gebied van feministisch activisme, is Feminist March bezig met het opzetten van een netwerk van verschillende collectieven waar we mee in verbinding staan en die mogelijk ook iets voor elkaar kunnen betekenen. Door middel van 2 tot 4 jaarlijkse ontmoetingsmomenten en online contact moet deze groep in omvang groeien en nader tot elkaar komen.

Daarnaast willen we ons vaker solidair opstellen naar andere protesten en hun organisaties door deze met zoveel mogelijk feministen te bezoeken in de vorm van een blok, en zo de drempel lager te maken voor nieuwe activisten of personen die niemand kunnen vinden om samen mee te gaan. Ook staan er netwerkgelegenheden op de planning voor feministen zelf. Zo hopen we een rol te spelen op het gebied van community building.

Ondersteuning
Feminist March bestaat uit een team van mensen toegewijd aan het bevorderen van o.a. gendergelijkheid. Met de ervaring die wij hebben in dit veld bieden wij gelijkgestemde organisaties assistentie in de vorm van advies of ondersteuning bij het organiseren van een protest of campagne. Ook bieden we hulp aan aan partijen die willen leren op het gebied van feminisme en intersectionaliteit. We geloven dat hulp vragen een van de beste keuzes is en geven graag terug aan de gemeenschap.

FAQ

Heb je vragen en wil je meer weten? Kijk dan op onze FAQ pagina.

Het Feminist March
team

Weten wie wij zijn en wat wij doen? Dat vindt je hier.

Feminist March

Bij Feminist March zetten we ons in voor het versterken van de banden binnen de feministische gemeenschap en het opbouwen van een mooiere en eerlijkere toekomst voor ons allemaal.
info[at]womensmarchnederland.nl pers[at]womensmarchnederland.nl
Meer info
KvK nummer: 81422237 RSIN: 862083795 Bank: Bunq IBAN: NL59 BUNQ 2054186627 BIC: BUNQNL2A
Follow us