frequently asked questions

Wie zijn jullie en waar staan jullie voor?

Bezoek deze pagina om meer over de organisatie te weten te komen.

Ik identificeer me niet als vrouw, kan ik me toch aansluiten?

Absoluut. Wij staan voor gendergelijkheid in de breedste zin van het woord en vinden het juist belangrijk dat  alle mensen die last ondervinden het van patriarchaat zich welkom voelen. Dat betekent dus zeker ook non binaire, intersekse en trans personen die zich anders identificeren dan (alleen als) vrouw. Ben je een man en steun je onze zaak? Ook dan ben je van harte welkom. Onze activiteiten zullen alleen niet primair om jou gaan. 

Kan ik lid worden van het team?

Zeker! We zoeken regelmatig nieuwe gezichten. Vindt hier onze pagina rondom vrijwilligerswerk. Indien er een sleutelpositie vrijkomt als coördinator of onderdeel van het bestuur communiceren we dat apart. 

Hebben jullie ook wel eens betaalde posities?

Nee, het Feminist March team bestaat enkel en alleen uit vrijwilligers.

Wanneer is de volgende march?

De march is ieder jaar in het weekend aangrenzend aan Internationale Vrouwendag, omdat de march ooit is begonnen als de Nederlandse Women’s March.

Ik heb een leuk idee voor een samenwerking. Staan jullie daar voor open?

Absoluut! We horen graag van organisaties en personen met een intersectioneel feministisch hart, en slaan graag de handen ineen. We vinden het wel belangrijk om aan te geven dat we een organisatie zijn die afhankelijk is van donaties en dat de ruimte om financieel bij te dragen gering is. Ons hele team is vrijwillig, en is daarom afhankelijk van vrije uren om telefoontjes of afspraken in te plannen.

Ik heb feedback voor jullie.

Staat er iets onjuist op de website of social media? Sta je op de foto en wil je dat niet, of wil je ons graag tippen? Ook dit soort informatie ontvangen we graag. We staan open voor feedback en leren graag van jouw perspectief. Stuur ons vooral een mailtje. 

Ik ben een journalist (of student) en wil graag een interview met jullie afnemen.

Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze organisatie! Hoewel we je graag helpen, is het afhankelijk van de vrije tijd van onze teamleden of we hier gehoor aan kunnen geven. Mail vooral naar ons pers account, dan kijken we wat je voor je kunnen doen.

Feminist March

Bij Feminist March zetten we ons in voor het versterken van de banden binnen de feministische gemeenschap en het opbouwen van een mooiere en eerlijkere toekomst voor ons allemaal.
info[at]womensmarchnederland.nl pers[at]womensmarchnederland.nl
Meer info
KvK nummer: 81422237 RSIN: 862083795 Bank: Bunq IBAN: NL59 BUNQ 2054186627 BIC: BUNQNL2A
Follow us